0
Gå vidare till innehåll
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Sortiment
Recept
Om Nonna
Recept VODKAPASTA MED NDUJA
ndujaVodkaPasta_20.png Bild 1 av
ndujaVodkaPasta_20.png
ndujaVodkaPasta_20.png

VODKAPASTA MED NDUJA

0,00 US$

4 PERSONER | 40 MINUTER

Prova vår Vodka Pasta med en spännande twist av 'Nduja! De kryddiga heta smakerna från 'Nduja passar perfekt ihop med den mjuka och krämiga vodkasåsen. Det här kan snabbt bli en ny favorit i din receptsamling, perfekt för både vardagsmiddagar och till festligare tillfällen.

Antal:
Lägg i kundvagnen

4 PERSONER | 40 MINUTER

Prova vår Vodka Pasta med en spännande twist av 'Nduja! De kryddiga heta smakerna från 'Nduja passar perfekt ihop med den mjuka och krämiga vodkasåsen. Det här kan snabbt bli en ny favorit i din receptsamling, perfekt för både vardagsmiddagar och till festligare tillfällen.

4 PERSONER | 40 MINUTER

Prova vår Vodka Pasta med en spännande twist av 'Nduja! De kryddiga heta smakerna från 'Nduja passar perfekt ihop med den mjuka och krämiga vodkasåsen. Det här kan snabbt bli en ny favorit i din receptsamling, perfekt för både vardagsmiddagar och till festligare tillfällen.

 

ingredienser

  • 2 msk olivolja

  • 2 schalottenlökar, fint hackade

  • 4 vitlöksklyftor, krossade

  • 200 g tomatpuré

  • 75 g Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga

  • 50 ml vodka

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • 37 gram riven parmesanost (ca 1 dl)

  • 500 g Nonna Elide Pennoni eller Lumaconi pasta

  • 3 dl pastavattnen

 

 

Gör så här

  • Koka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten

  • Värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt de hackade schalottenlökarna och fräs under omrörning i ungefär 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare en minut.

  • Tillsätt tomatpurén till pannan och låt den brynas i 5 minuter tills den blir djupt röd och karamelliserad – detta ger en djupare och fylligare smak. Rör sedan i vodkan och låt den koka in. Tillsätt ’Ndujan och använd en träsked för att bryta ner och blanda den jämnt med de andra ingredienserna. Häll i matlagningsgrädden och låt såsen sjuda under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Sänk värmen till låg.

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men dra av en minut från den rekommenderade koktiden så att pastan inte blir överkokt.

  • Rör ner parmesan i tomatsåsen. Använd en hålslev för att lyfta över den kokta pastan direkt till såsen och rör om ordentligt. Tillsätt gradvis upp till 3 dl av pastavattnet till pastan för att justera såskonsistensen till önskad nivå.

  • Toppa pastarätten med extra riven parmesan och färska basilikablad.

 

 

Mat blir som bäst när den lagas med kärlek

Välj Nonna Elide för lite mer amore i vardagen

Följ oss på Instagram för att ta del av inspiration, nyheter och tävlingar

🍂 Nytt recept på hemsidan! Vi har gjort en höstig “Alla boscaiola” med Nonna Elides Capricci, salsiccia och #svamp – perfekt för kyliga dagar. 🍄 Enkelt, smakrikt och fullt av italienska smaker! Kolla in hela recept
Nytt recept ute på hemsidan! 🎉🍽️ Den här gången sätter vi fokus på vår Salsiccia rökt paprika, som ger rätten Ris med Salsiccia en riktigt god och fyllig smak. Perfekt för höstmiddagar när