0
Gå vidare till innehåll
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Sortiment
Recept
Om Nonna
Recept SALSICCIABULLAR
image.jpg Bild 1 av
image.jpg
image.jpg

SALSICCIABULLAR

0,00 US$

4–5 PERSONER | 45 MINUTER

Italien möter Sverige i dessa saftiga köttbullar gjorda på en mix av salsicciafärs och blandfärs med en härlig smak av vitlök, citron och färska örter. Dessa bullar kan likaväl serveras vid sidan av rostad potatis och sallad, som i en mustig tomatsås med pasta.  

Är ni många som ska äta? Detta recept går jättebra att dubbla!

Antal:
Lägg i kundvagnen

4–5 PERSONER | 45 MINUTER

Italien möter Sverige i dessa saftiga köttbullar gjorda på en mix av salsicciafärs och blandfärs med en härlig smak av vitlök, citron och färska örter. Dessa bullar kan likaväl serveras vid sidan av rostad potatis och sallad, som i en mustig tomatsås med pasta.  

Är ni många som ska äta? Detta recept går jättebra att dubbla!

4–5 PERSONER | 45 MINUTER

Italien möter Sverige i dessa saftiga köttbullar gjorda på en mix av salsicciafärs och blandfärs med en härlig smak av vitlök, citron och färska örter. Dessa bullar kan likaväl serveras vid sidan av rostad potatis och sallad, som i en mustig tomatsås med pasta.  

Är ni många som ska äta? Detta recept går jättebra att dubbla!

ingredienser

  • 300 g Nonna Elide pasta

  • 1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell

  • 250 g blandfärs

  • 1 ägg

  • 0.5 dl ströbröd

  • 1 dl mjölk

  • 2 finrivna vitlöksklyftor

  • 1 dl finhackad persilja

  • 1 dl finhackad basilika

  • Zest från 1 citron

  • 2 dl riven parmesan

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar

 

 

Gör så här

  • Blanda mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt och svartpeppar i en stor bunke. Låt svälla i ca 10 minuter.

  • Rör ned persilja, basilika, parmesan och citronzest.

  • Addera blandfärs och salsicciafärs och arbeta ihop färsen försiktigt.

  • Fukta händerna i kallt vatten och rulla färsen till mindre bollar.

  • Tillaga i ugn: Sätt ugnen på 200 C. Placera salsicciabullarna med lite mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd på bullarna efter halva tiden. (OBS! Tillagningstiden kan variera beroende på salsicciabullarnas storlek. De är lite lätt rosa pga salsicciafärsen även när de är helt genomstekta).

  • Tillaga i panna: Stek salsicciabullarna några i taget i olja. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Låt salsicciabullarna antingen stekas färdigt i stekpannan, eller låt dem koka färdigt i en härlig pastasås.

 

 

Mat blir som bäst när den lagas med kärlek

Välj Nonna Elide för lite mer amore i vardagen

Följ oss på Instagram för att ta del av inspiration, nyheter och tävlingar

🍂 Nytt recept på hemsidan! Vi har gjort en höstig “Alla boscaiola” med Nonna Elides Capricci, salsiccia och #svamp – perfekt för kyliga dagar. 🍄 Enkelt, smakrikt och fullt av italienska smaker! Kolla in hela recept
Nytt recept ute på hemsidan! 🎉🍽️ Den här gången sätter vi fokus på vår Salsiccia rökt paprika, som ger rätten Ris med Salsiccia en riktigt god och fyllig smak. Perfekt för höstmiddagar när