ingredienser
300 g Nonna Elide pasta
1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell
250 g blandfärs
1 ägg
0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 finrivna vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika
Zest från 1 citron
2 dl riven parmesan
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt och svartpeppar i en stor bunke. Låt svälla i ca 10 minuter.
Rör ned persilja, basilika, parmesan och citronzest.
Addera blandfärs och salsicciafärs och arbeta ihop färsen försiktigt.
Fukta händerna i kallt vatten och rulla färsen till mindre bollar.
Tillaga i ugn: Sätt ugnen på 200 C. Placera salsicciabullarna med lite mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd på bullarna efter halva tiden. (OBS! Tillagningstiden kan variera beroende på salsicciabullarnas storlek. De är lite lätt rosa pga salsicciafärsen även när de är helt genomstekta).
Tillaga i panna: Stek salsicciabullarna några i taget i olja. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Låt salsicciabullarna antingen stekas färdigt i stekpannan, eller låt dem koka färdigt i en härlig pastasås.