ingredienser
300 g Nonna Elide SALSICCIA RÖKT PAPRIKA
1 gul lök (ca 100 gram)
1 röd paprika (ca 100 gram)
1 dl krossade eller passerade tomater
3 dl rundkornigt ris (spanskt eller italienskt)
500 ml grönsaksbuljong
Salt
Slätbladig persilja
1 citron, skuren i klyftor
Gör så här
Börja med att förbereda grönsakerna till en sofritto. Finhacka löken och skär paprikan i bitar. Skölj riset 3–4 gånger i kallt vatten för att få bort lite av stärkelsen och ställ åt sidan.
Pricka salsiccian med en gaffel och stek den på låg till medelhög värme i några minuter. Vänd på korvarna så att de får stekyta runtom. Ta sedan upp salsiccian och ställ åt sidan.
I samma panna, stek lök och röd paprika i det fett som har smält ut från salsiccian på medelhög värme i cirka 5-10minuter.
Tillsätt de krossade eller passerade tomaterna och låt dem koka/reducera tills de får en mörkare röd färg, vilket tar cirka 5-10 minuter.
Tillsätt riset och rör om. Tillsätt sedan grönsaksbuljongen och lägg tillbaka salsiccian i pannan. Salta och låt koka i 15–20 minuter på låg värme. Undvik att röra om under koktiden för att inte frigöra stärkelsen i riset.
När riset är klart, ta ut salsiccian och skär den i skivor. Lägg tillbaka skivorna i pannan. Fluffa upp riset, toppa med hackad persilja och servera med citronklyftor.
Glöm inte att pressa citron över riset vid servering för extra smak.