0
Gå vidare till innehåll
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Sortiment
Recept
Om Nonna
Recept SALSICCIA BOLOGNESE
vlcsnap-2022-11-30-14h24m19s701.jpg Bild 1 av
vlcsnap-2022-11-30-14h24m19s701.jpg
vlcsnap-2022-11-30-14h24m19s701.jpg

SALSICCIA BOLOGNESE

0,00 US$

4 PORTIONER | +60 MINUTER

En härligt smakrik variant av favoriträtten bolognese, denna gång gjord på salsicciafärs. Passar lika bra till vardags som till fest och den går utmärkt att frysa in så passa på att laga extra mycket. Förbered gärna dagen innan då bolognesen blir smakrikare om den får puttra länge.

Antal:
Lägg i kundvagnen

4 PORTIONER | +60 MINUTER

En härligt smakrik variant av favoriträtten bolognese, denna gång gjord på salsicciafärs. Passar lika bra till vardags som till fest och den går utmärkt att frysa in så passa på att laga extra mycket. Förbered gärna dagen innan då bolognesen blir smakrikare om den får puttra länge.

4 PORTIONER | +60 MINUTER

En härligt smakrik variant av favoriträtten bolognese, denna gång gjord på salsicciafärs. Passar lika bra till vardags som till fest och den går utmärkt att frysa in så passa på att laga extra mycket. Förbered gärna dagen innan då bolognesen blir smakrikare om den får puttra länge.

ingredienser

  • 400 g Nonna Elide pasta

  • 1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell

  • 2 finhackade vitlöksklyftor

  • 2 finhackade gula lökar

  • 2 fint tärnade selleristjälkar

  • 2 fint tärnade morötter

  • 2 dl rött vin

  • 2 dl vatten

  • 1 kalvbuljongträning eller 1,5 msk koncentrerad kalvfond

  • 400 g konserverade körsbärstomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 0,5 msk honung

  • 0,5 msk balsamvinäger

  • 1 lagerblad

  • 0,5 kruka rosmarin

  • 0,5 kruka basilika

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

  • Riven parmesan

 

 

Gör så här

  • Hetta upp olivolja i en stor gjutjärnsgryta. Fräs lök, vitlök, morot, selleri och tomatpuré på låg medelvärme i ca 10 minuter under omröring.

  • Höj värmen något och tillsätt salsicciafärsen och hackad rosmarin. Stek under omrörning i ytterligare några minuter tills färsen har fått lite färg.

  • Häll på rött vin och låt det koka in.

  • Tillsätt de konserverade körsbärstomaterna, vatten, kalvbuljong/kalvfond, balsamvinäger, honung och lagerblad. Rör om ordentligt och låt puttra på svag värme i minst 30 minuter, men gärna längre.

  • Rör ned basilika (spara några blad till servering) och smaka av med salt och svartpeppar innan servering.

  • Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan och vänd ned i bolognesen. Vänta ca 2 minuter innan servering så pastan verkligen hinner dra till sig såsen.

  • Servera salsiccia bolognese toppat med riven parmesan och färska basilikablad.

 

 

Mat blir som bäst när den lagas med kärlek

Välj Nonna Elide för lite mer amore i vardagen

Följ oss på Instagram för att ta del av inspiration, nyheter och tävlingar

🍂 Nytt recept på hemsidan! Vi har gjort en höstig “Alla boscaiola” med Nonna Elides Capricci, salsiccia och #svamp – perfekt för kyliga dagar. 🍄 Enkelt, smakrikt och fullt av italienska smaker! Kolla in hela recept
Nytt recept ute på hemsidan! 🎉🍽️ Den här gången sätter vi fokus på vår Salsiccia rökt paprika, som ger rätten Ris med Salsiccia en riktigt god och fyllig smak. Perfekt för höstmiddagar när