


PASTA CON SALSICCIA
3 PERSONER | 20 MINUTER
En smakrik och lättlagad pasta med tomater, vitt vin och färsk salsiccia. Denna goda pastarätt kan varieras på många sätt genom att exempelvis använda någon av våra andra salsicciaprodukter eller byta vinet mot grädde för en mildare pastasås.
3 PERSONER | 20 MINUTER
En smakrik och lättlagad pasta med tomater, vitt vin och färsk salsiccia. Denna goda pastarätt kan varieras på många sätt genom att exempelvis använda någon av våra andra salsicciaprodukter eller byta vinet mot grädde för en mildare pastasås.
3 PERSONER | 20 MINUTER
En smakrik och lättlagad pasta med tomater, vitt vin och färsk salsiccia. Denna goda pastarätt kan varieras på många sätt genom att exempelvis använda någon av våra andra salsicciaprodukter eller byta vinet mot grädde för en mildare pastasås.
ingredienser
300 g Nonna Elide pasta
1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell
eller 1 paket Nonna Elide Salsiccia Original2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade schalottenlökar
400 g halverade körsbärstomater
1,5 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
1 knippe färsk basilika
Olivolja
Salt och svartpeppar
gör så här
Ifall du använder våra salsicciakorvar: börja med att snitta korvarna och skrapa loss innehållet med kniv. Hacka till en grov färs.
Hätta upp olivolja i en traktörpanna eller djup stekpanna. Stek schalottenlök och vitlök på medelhög värme tills löken blir mjuk.
Fräs salsicciafärsen tillsammans med löken under omrörning i ett par minuter.
Addera tomaterna samt basilika och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ifall tomaterna saknar sötma kan såsen balanseras upp med lite honung.
Koka under tiden pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med såsen i stekpannan. Vänta ca 2 minuter innan servering så pastan verkligen hinner dra till sig såsen.
Servera pastan toppat med riven parmesan och färska basilikablad.