ingredienser
500 g brysselkål
ca 40 g Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga
olivolja
1 msk honung
salt
Gör så här
Trimma botten och ansa brysselkålen. Koka upp en kastrull med rikligt saltat vatten och blanchera brysselkålen i 2 minuter. Skölj sedan snabbt i ett kallt vattenbad för att stoppa kokningen.
I en skål, blanda ihop ‘nduja, 1 msk olivolja och honung tills det är jämnt fördelat.
I stekpanna: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen tills den får färg, ca 5 minuter. Tillsätt sedan ‘ndujablandningen och stek ihop i ytterligare 5 minuter. ‘Ndujan får gärna bli lite krispig.
I ugn/ airfrier: Förvärm ugnen eller airfryern till 190°C. Blanda brysselkålen med ‘ndujablandningen och lägg på en bakplåt. Rosta i ca 10-15 minuter och rör om/vänd på brysselkålen efter halva tiden så att allt täcks jämnt av ‘ndujan. Fortsätt rosta tills brysselkålen är gyllene och ‘ndujan blir krispig.