'NDUJASTEKTA BRYSSELKÅL

0,00 US$

30–35 MINUTER

Ugnsrostad brysselkål med ‘nduja är ett superenkelt och smakrikt recept som passar perfekt som tillbehör eller lättare rätt. De söta, mjuka brysselkålen balanseras av den kryddiga hettan från Nonna Elides ‘Nduja Di Spilinga, som blir härligt krispig i ugnen. Vill du variera rätten? Lägg till hackad persilja eller rosta ihop med mandel för extra textur. Testa också att pressa över lite citronjuice – det blir riktigt gott!

30–35 MINUTER

Ugnsrostad brysselkål med ‘nduja är ett superenkelt och smakrikt recept som passar perfekt som tillbehör eller lättare rätt. De söta, mjuka brysselkålen balanseras av den kryddiga hettan från Nonna Elides ‘Nduja Di Spilinga, som blir härligt krispig i ugnen. Vill du variera rätten? Lägg till hackad persilja eller rosta ihop med mandel för extra textur. Testa också att pressa över lite citronjuice – det blir riktigt gott!

 

ingredienser

  • 500 g brysselkål

  • ca 40 g Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga

  • olivolja

  • 1 msk honung

  • salt

 

 

Gör så här

  • Trimma botten och ansa brysselkålen. Koka upp en kastrull med rikligt saltat vatten och blanchera brysselkålen i 2 minuter. Skölj sedan snabbt i ett kallt vattenbad för att stoppa kokningen.

  • I en skål, blanda ihop ‘nduja, 1 msk olivolja och honung tills det är jämnt fördelat.

  • I stekpanna: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen tills den får färg, ca 5 minuter. Tillsätt sedan ‘ndujablandningen och stek ihop i ytterligare 5 minuter. ‘Ndujan får gärna bli lite krispig.

  • I ugn/ airfrier: Förvärm ugnen eller airfryern till 190°C. Blanda brysselkålen med ‘ndujablandningen och lägg på en bakplåt. Rosta i ca 10-15 minuter och rör om/vänd på brysselkålen efter halva tiden så att allt täcks jämnt av ‘ndujan. Fortsätt rosta tills brysselkålen är gyllene och ‘ndujan blir krispig.