ingredienser
8 stora savoykålsblad
2 matskedar extra virgin olivolja
1 medelstor gul lök
400 g Nonna Elide Salsiccia eller Salsicciafärs
50 g finkorning polenta (för glutenfritt) eller ströbröd
Salt och peppar efter smak
1 ägg
50 g riven parmesan (till fyllningen)
Extra riven parmesan (för topping)
Gör så här
Förbered kålen. Ta bort de yttersta bladen och skär försiktigt med en kniv nära kärnan för att få 8 hela blad. Blanchera bladen i saltat vatten i 3-4 minuter. Låt dem rinna av på en ren handduk.
Förbered fyllningen. Om du använder salsicciakorv, ta bort skinnet. Hacka löken. Fräs lök, salsiccia och polenta (om använd) i olja i 4-5 minuter på medelvärme. Låt svalna och blanda sedan med salt, peppar, ägg, 50 g parmesan och ströbröd (om använd).
Förbered rullarna. Fyll varje kålblad med 3 matskedar fyllning. Vik och rulla ihop till små paket. Placera med skarven nedåt i en oljad ugnsform. Pensla med olja och strö över parmesan. Grädda i 200° i 18-20 minuter.
Dessa involtini kan serveras med polenta eller potatismos med en lätt tomatsås och gärna tillsammans med en fräsch grönsallad för en komplett måltid.