JULSALSICCIABULLAR

0,00 US$

ca 30 salsicciabullar | 60-70 MINUTER

Nonna Elides julköttbullar är saftiga och smakrika salsicciabullar gjorda på en blandning av salsicciafärs och nötfärs. De är glutenfria tack vare polentan, som ger extra saftighet, men kan enkelt göras på klassisk ströbrödsblandning om du föredrar det. Kryddade med kryddpeppar och muskotnöt är de ett perfekt inslag på julbordet – ugnsbakade eller stekta!

ca 30 salsicciabullar | 60-70 MINUTER

Nonna Elides julköttbullar är saftiga och smakrika salsicciabullar gjorda på en blandning av salsicciafärs och nötfärs. De är glutenfria tack vare polentan, som ger extra saftighet, men kan enkelt göras på klassisk ströbrödsblandning om du föredrar det. Kryddade med kryddpeppar och muskotnöt är de ett perfekt inslag på julbordet – ugnsbakade eller stekta!

 

ingredienser

  • 1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell (400g)

  • 500 g nötfärs

  • 2 ägg

  • 0.5 dl polentagryn

  • 2 dl mjölk

  • 1 stor lök

  • salt

  • 2 krm kryddpeppar

  • 2 krm muskotnöt

  • smör till stekning

 

 

Gör så här

  • Koka upp polentagrynen med mjölken under omrörning tills du har en mjuk och krämig polenta. Låt svalna något.

  • I en stor bunke, blanda salsicciafärs, nötfärs, polentagröt, ägg, lök, kryddpeppar, muskotnöt och salt.

  • Fukta händerna med kallt vatten och rulla färsen till bollar i önskad storlek.

  • Tillaga i ugn: Sätt ugnen på 200°C. Lägg köttbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och lämna lite mellanrum mellan dem. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter, vänd bullarna efter halva tiden. OBS! Salsicciafärsen gör att bullarna kan vara lätt rosa även när de är genomstekta.

  • Tillaga i panna: Stek julsalsicciabullarna i omgångar i olja eller smör. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.