ingredienser
1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell (400g)
500 g nötfärs
2 ägg
0.5 dl polentagryn
2 dl mjölk
1 stor lök
salt
2 krm kryddpeppar
2 krm muskotnöt
smör till stekning
Gör så här
Koka upp polentagrynen med mjölken under omrörning tills du har en mjuk och krämig polenta. Låt svalna något.
I en stor bunke, blanda salsicciafärs, nötfärs, polentagröt, ägg, lök, kryddpeppar, muskotnöt och salt.
Fukta händerna med kallt vatten och rulla färsen till bollar i önskad storlek.
Tillaga i ugn: Sätt ugnen på 200°C. Lägg köttbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och lämna lite mellanrum mellan dem. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter, vänd bullarna efter halva tiden. OBS! Salsicciafärsen gör att bullarna kan vara lätt rosa även när de är genomstekta.
Tillaga i panna: Stek julsalsicciabullarna i omgångar i olja eller smör. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.