ingredienser
1 paket Nonna Elide Salsiccia Mild Piri Piri
7,5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl polentagryn
2 dl riven parmesan
50 g smör
400 g körsbärstomater
175 g babyspenat
3 kvistar rosmarin
2 tsk honung
Zest från 1 citron
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt på ugnen på 200 °C.
Lägg tomaterna i en ugnssäkerform och toppa med citronzest och rosmarin. Ringla över olivolja och honung samt salta och peppra efter smak.
Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Koka upp 7,5 dl vatten. Lös upp buljongtärningarna och rör ned polentan. Låt småkoka under omrörning tills polentan tjocknat, ca 7 minuter. Konsistensen ska påminna om mannagrynsgröt.
Rör ned smör och riven parmesan i polentan.
Stek salsiccian i olivolja på medelhög värme i ca 10 minuter.
Vänd ned spenaten i de ugnsbakade tomaterna och låt dem gå med i ugnen i någon minut så spenaten hinner bli lite varm och mjuk, men ändå behålla viss spänst.
Skär upp de stekta salsicciakorvarna i mindre bitar och servera tillsammans med polentan och de ugnsbakade tomaterna.