0
Gå vidare till innehåll
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Sortiment
Recept
Om Nonna
Recept HET SALSICCIA MED KRÄMIG POLENTA & UGNSBAKADE TOMATER
image.jpg Bild 1 av
image.jpg
image.jpg

HET SALSICCIA MED KRÄMIG POLENTA & UGNSBAKADE TOMATER

0,00 US$

3–4 PORTIONER | 30 MINUTER

I denna lättlagade rätt går hettan från vår Salsiccia Mild Piri Piri hand i hand med sötman från de ugnsbakade tomaterna. Tillsammans med spenat och krämig polenta har du en smarrig och mättande måltid klar på 30 minuter!

Vill man ha en mildare variant går det utmärkt att byta till någon av våra andra salsicciakorvar.

Antal:
Lägg i kundvagnen

3–4 PORTIONER | 30 MINUTER

I denna lättlagade rätt går hettan från vår Salsiccia Mild Piri Piri hand i hand med sötman från de ugnsbakade tomaterna. Tillsammans med spenat och krämig polenta har du en smarrig och mättande måltid klar på 30 minuter!

Vill man ha en mildare variant går det utmärkt att byta till någon av våra andra salsicciakorvar.

3–4 PORTIONER | 30 MINUTER

I denna lättlagade rätt går hettan från vår Salsiccia Mild Piri Piri hand i hand med sötman från de ugnsbakade tomaterna. Tillsammans med spenat och krämig polenta har du en smarrig och mättande måltid klar på 30 minuter!

Vill man ha en mildare variant går det utmärkt att byta till någon av våra andra salsicciakorvar.

ingredienser

  • 1 paket Nonna Elide Salsiccia Mild Piri Piri

  • 7,5 dl vatten

  • 2 grönsaksbuljongtärningar

  • 1,5 dl polentagryn

  • 2 dl riven parmesan

  • 50 g smör

  • 400 g körsbärstomater

  • 175 g babyspenat

  • 3 kvistar rosmarin

  • 2 tsk honung

  • Zest från 1 citron

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

 

 

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 200 °C.

  • Lägg tomaterna i en ugnssäkerform och toppa med citronzest och rosmarin. Ringla över olivolja och honung samt salta och peppra efter smak.

  • Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 20–25 minuter.

  • Koka upp 7,5 dl vatten. Lös upp buljongtärningarna och rör ned polentan. Låt småkoka under omrörning tills polentan tjocknat, ca 7 minuter. Konsistensen ska påminna om mannagrynsgröt.

  • Rör ned smör och riven parmesan i polentan.

  • Stek salsiccian i olivolja på medelhög värme i ca 10 minuter.

  • Vänd ned spenaten i de ugnsbakade tomaterna och låt dem gå med i ugnen i någon minut så spenaten hinner bli lite varm och mjuk, men ändå behålla viss spänst.

  • Skär upp de stekta salsicciakorvarna i mindre bitar och servera tillsammans med polentan och de ugnsbakade tomaterna.

 

 

Mat blir som bäst när den lagas med kärlek

Välj Nonna Elide för lite mer amore i vardagen

Följ oss på Instagram för att ta del av inspiration, nyheter och tävlingar

🍂 Nytt recept på hemsidan! Vi har gjort en höstig “Alla boscaiola” med Nonna Elides Capricci, salsiccia och #svamp – perfekt för kyliga dagar. 🍄 Enkelt, smakrikt och fullt av italienska smaker! Kolla in hela recept
Nytt recept ute på hemsidan! 🎉🍽️ Den här gången sätter vi fokus på vår Salsiccia rökt paprika, som ger rätten Ris med Salsiccia en riktigt god och fyllig smak. Perfekt för höstmiddagar när