ingredienser
1 medelstor lök
300g Nonna Elide Salsiccia Rökt Paprika (eller Nonna Elide Chorizofärs)
1 tsk rökt paprikapulver (pimentón)
400g gröna linser (okokta)
250g potatis
200g morötter
3-4 st vitlöksklyftor
Vatten
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skölj linserna i ett durkslag under rinnande kallt vatten.
Skala och tärna potatis och morötter i bitar. Skiva chorizon.
Hetta upp en stor gryta med en skvätt olivolja på medelvärme. Finhacka löken och stek den tillsammans med pimentón tills löken är mjuk och doftar gott.
Tillsätt linserna, skivad chorizo, vitlöksklyftor, potatis och morötter.
Häll på vatten så att det täcker ingredienserna och lite till för en tjock gryta, eller mer om du vill ha en lösare konsistens.
Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda utan lock tills linserna är mjuka, cirka 35–40 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en bit gott bröd att skopa upp den mustiga skyn.