0
Gå vidare till innehåll
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Nonna Elide
Sortiment
Recept
Om Nonna
Sortiment
Recept
Om Nonna
Recept Chistorra med kikärtor
ChistorraKikärtor_02.jpg Bild 1 av
ChistorraKikärtor_02.jpg
ChistorraKikärtor_02.jpg

Chistorra med kikärtor

0,00 US$

2-4 PERSONER | 30 MINUTER

En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!

Antal:
Lägg i kundvagnen

2-4 PERSONER | 30 MINUTER

En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!

2-4 PERSONER | 30 MINUTER

En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!

 

ingredienser

  • 200 g Nonna Elide Chistorra de Navarra

  • 1 lök, skuren i strimlor

  • 5–6 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 burk kikärtor (sköljda och avrunna)

  • ½ dl vitt matlagningsvin

  • 2 msk vatten

  • Olivolja

  • Oregano eller timjan

  • Bröd (till servering)

  • Färsk persilja (till garnering)

 

 

Gör så här

  • Skala och skär löken i tunna strimlor. Skär chistorran i mindre bitar och skölj kikärtorna under rinnande vatten.

  • Värm 3 msk olivolja i en medelstor stekpanna eller kastrull. När oljan är varm, stek chistorrabitarna i cirka 1 minut tills de börjar ge ifrån sig sina aromatiska smaker.

  • Sänk värmen till medium och tillsätt löken i pannan. Låt den mjukna och bli glansig. Tillsätt sedan vitlök och örter (oregano eller timjan). Rör om väl.

    Sänk värmen till låg och häll i det vita vinet och vattnet. Låt det sjuda under lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då för att fördela smakerna jämnt.

  • Om rätten blir för tjock kan du tillsätta lite mer vatten under tiden. Den ska vara lagom såsig och lätt att doppa bröd i.

  • Smaka av med salt och justera kryddning om det behövs.

  • Strö över färsk persilja och servera med bröd som dopp eller tilltugg.

 

 

Mat blir som bäst när den lagas med kärlek

Välj Nonna Elide för lite mer amore i vardagen

Följ oss på Instagram för att ta del av inspiration, nyheter och tävlingar

🍂 Nytt recept på hemsidan! Vi har gjort en höstig “Alla boscaiola” med Nonna Elides Capricci, salsiccia och #svamp – perfekt för kyliga dagar. 🍄 Enkelt, smakrikt och fullt av italienska smaker! Kolla in hela recept
Nytt recept ute på hemsidan! 🎉🍽️ Den här gången sätter vi fokus på vår Salsiccia rökt paprika, som ger rätten Ris med Salsiccia en riktigt god och fyllig smak. Perfekt för höstmiddagar när