


Chistorra med kikärtor
2-4 PERSONER | 30 MINUTER
En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!
2-4 PERSONER | 30 MINUTER
En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!
2-4 PERSONER | 30 MINUTER
En smakrik och enkel spansk tapas som passar perfekt att dela eller servera som en liten förrätt. Med Nonna Elide Chistorra de Navarra får du en härlig kombination av kryddor och rökighet som kompletterar kikärtornas nötaktiga sötma. Perfekt att njuta av med ett gott bröd och kanske ett glas vin!
ingredienser
200 g Nonna Elide Chistorra de Navarra
1 lök, skuren i strimlor
5–6 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk kikärtor (sköljda och avrunna)
½ dl vitt matlagningsvin
2 msk vatten
Olivolja
Oregano eller timjan
Bröd (till servering)
Färsk persilja (till garnering)
Gör så här
Skala och skär löken i tunna strimlor. Skär chistorran i mindre bitar och skölj kikärtorna under rinnande vatten.
Värm 3 msk olivolja i en medelstor stekpanna eller kastrull. När oljan är varm, stek chistorrabitarna i cirka 1 minut tills de börjar ge ifrån sig sina aromatiska smaker.
Sänk värmen till medium och tillsätt löken i pannan. Låt den mjukna och bli glansig. Tillsätt sedan vitlök och örter (oregano eller timjan). Rör om väl.
Sänk värmen till låg och häll i det vita vinet och vattnet. Låt det sjuda under lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då för att fördela smakerna jämnt.
Om rätten blir för tjock kan du tillsätta lite mer vatten under tiden. Den ska vara lagom såsig och lätt att doppa bröd i.
Smaka av med salt och justera kryddning om det behövs.
Strö över färsk persilja och servera med bröd som dopp eller tilltugg.