Brysselkål med salsiccia, valnötter och balsamico

0,00 US$

30 MINUTER

Det här är en perfekt rätt att ställa fram när man samlas runt bordet med familj och vänner. Små, smakrika munsbitar som är enkla att plocka, dela och njuta av tillsammans. Servera dem som tilltugg till ett glas vin, som en del av en plockbuffé eller på ett fat mitt på bordet där alla kan ta för sig. En rätt som passar lika bra till vardags som till fest, när maten får bli en naturlig del av umgänget.

30 MINUTER

Det här är en perfekt rätt att ställa fram när man samlas runt bordet med familj och vänner. Små, smakrika munsbitar som är enkla att plocka, dela och njuta av tillsammans. Servera dem som tilltugg till ett glas vin, som en del av en plockbuffé eller på ett fat mitt på bordet där alla kan ta för sig. En rätt som passar lika bra till vardags som till fest, när maten får bli en naturlig del av umgänget.

 

ingredienser

 

 

Gör så här

  • Trimma botten och ansa brysselkålen. Koka upp en kastrull med rikligt saltat vatten och blanchera brysselkålen i 2 minuter. Skölj sedan snabbt i ett kallt vattenbad för att stoppa kokningen.

  • I en skål, blanda ihop ‘nduja, 1 msk olivolja och honung tills det är jämnt fördelat.

  • I stekpanna: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen tills den får färg, ca 5 minuter. Tillsätt sedan ‘ndujablandningen och stek ihop i ytterligare 5 minuter. ‘Ndujan får gärna bli lite krispig.

  • I ugn/ airfrier: Förvärm ugnen eller airfryern till 190°C. Blanda brysselkålen med ‘ndujablandningen och lägg på en bakplåt. Rosta i ca 10-15 minuter och rör om/vänd på brysselkålen efter halva tiden så att allt täcks jämnt av ‘ndujan. Fortsätt rosta tills brysselkålen är gyllene och ‘ndujan blir krispig.