recept | Chorizognocchi
 

Chorizognocchi

3 personer | 20 minuter

Catarina Königs krämiga chorizognocchi passar utmärkt som lite lyxigare vardagsmiddag. Busenkel, snabblagad och otroligt god!

Tips! Testa göra receptet med någon av våra goda salsicciakorvar.

Buon appetito!

ingredienser

  • 200 g Nonna Elide Chorizo Orginal

  • 500 g Nonna Elide Gnocchi

  • 1 banan schalottenlök, finhackad

  • 2 msk smör

  • 30 g babyspenat

  • 1 stor vitlöksklyfta

  • 4 dl vispgrädde

  • Salt och nymalen svartpeppar

gör så här

  • Finhacka och fräs löken mjuk och glansig i smör.

  • Lägg ett snitt i korven och plocka ut chorizofärsen. Dra isär inanmätet till en fin färs med två gafflar.

  • Vänd i chorizofärsen i setkpannan och låt den brynas på med löken.

  • Ha i babyspenat och riven vitlök, låt småfräsa ihop och häll sedan på grädde.

  • Låt reducera till en krämig sås.

  • Koka gnocchi’n i saltat vatten. När gnocchi’n flyter upp till ytan är den färdig (ca 1 minut).

  • Häll av vattnet och blanda gnocchi’n med den krämiga chorizosåsen.

  • Toppa med babyspenat och massa riven parmesan och servera direkt!

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

chorizo original

200 g

chorizo picante

200 g

färsk gnocchi

500 g