recept | Salsicciabullar
 

Salsicciabullar

4–5 personer | 45 minuter

Italien möter Sverige i dessa saftiga köttbullar gjorda på en mix av salsicciafärs och blandfärs med en härlig smak av vitlök, citron och färska örter. Dessa bullar kan likaväl serveras vid sidan av rostad potatis och sallad, som i en mustig tomatsås med pasta.  

Är ni många som ska äta? Detta recept går jättebra att dubbla!

Buon appetito!

ingredienser

  • 300 g Nonna Elide pasta

  • 1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell

  • 250 g blandfärs

  • 1 ägg

  • 0.5 dl ströbröd

  • 1 dl mjölk

  • 2 finrivna vitlöksklyftor

  • 1 dl finhackad persilja

  • 1 dl finhackad basilika

  • Zest från 1 citron

  • 2 dl riven parmesan

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar

gör så här

  • Blanda mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt och svartpeppar i en stor bunke. Låt svälla i ca 10 minuter.

  • Rör ned persilja, basilika, parmesan och citronzest.

  • Addera blandfärs och salsicciafärs och arbeta ihop färsen försiktigt.

  • Fukta händerna i kallt vatten och rulla färsen till mindre bollar.

  • Tillaga i ugn: Sätt ugnen på 200 C. Placera salsicciabullarna med lite mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd på bullarna efter halva tiden. (OBS! Tillagningstiden kan variera beroende på salsicciabullarnas storlek. De är lite lätt rosa pga salsicciafärsen även när de är helt genomstekta).

  • Tillaga i panna: Stek salsicciabullarna några i taget i olja. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Låt salsicciabullarna antingen stekas färdigt i stekpannan, eller låt dem koka färdigt i en härlig pastasås.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

salsicciafärs naturell

400 g