recept | het salsiccia med krämig polenta
 
 

Het salsiccia med krämig polenta & ugnsbakade tomater

3–4 portioner | 30 minuter

I denna lättlagade rätt går hettan från vår Salsiccia Piri Piri hand i hand med sötman från de ugnsbakade tomaterna. Tillsammans med spenat och krämig polenta har du en smarrig och mättande måltid klar på 30 minuter!

Vill man ha en mildare variant går det utmärkt att byta till någon av våra andra salsicciakorvar.

Buon appetito!

ingredienser

  • 1 paket Nonna Elide Salsiccia Piri Piri

  • 7,5 dl vatten

  • 2 grönsaksbuljongtärningar

  • 1,5 dl polentagryn

  • 2 dl riven parmesan

  • 50 g smör

  • 400 g körsbärstomater

  • 175 g babyspenat

  • 3 kvistar rosmarin

  • 2 tsk honung

  • Zest från 1 citron

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

    gör så här

  • Sätt på ugnen på 200 °C.

  • Lägg tomaterna i en ugnssäkerform och toppa med citronzest och rosmarin. Ringla över olivolja och honung samt salta och peppra efter smak.

  • Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 20–25 minuter.

  • Koka upp 7,5 dl vatten. Lös upp buljongtärningarna och rör ned polentan. Låt småkoka under omrörning tills polentan tjocknat, ca 7 minuter. Konsistensen ska påminna om mannagrynsgröt.

  • Rör ned smör och riven parmesan i polentan.

  • Stek salsiccian i olivolja på medelhög värme i ca 10 minuter.

  • Vänd ned spenaten i de ugnsbakade tomaterna och låt dem gå med i ugnen i någon minut så spenaten hinner bli lite varm och mjuk, men ändå behålla viss spänst.

  • Skär upp de stekta salsicciakorvarna i mindre bitar och servera tillsammans med polentan och de ugnsbakade tomaterna.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

salsiccia Piri piri

300 g

salsiccia original

300 g