recept | piadina med tomat & mozarella
 
 

piadina med tomat & mozarella

4 portioner | 15 minuter

Piadina är ett tunnbröd bakat på olivolja från norra Italien som passar perfekt som ett värmande mellanmål, en snabb lunch eller som tilltugg till festen eller soffmyset.

Skär piadinan i trekanter och servera som tilltugg eller ät som en hel måltid med en krispig sallad vid sidan av.

Buon appetito!

ingredienser

  • 1 förp. Nonna Elide Piadina

  • 250 g tomater

  • 2 förpackningar mozzarella

  • 4 msk tomatpuré

  • 0.5 kruka basilika

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

gör så här

  • Tillaga en piadina i taget: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på låg medelvärme och lägg i ett bröd.

  • Bred ut tomatpurén (1 msk per bröd).

  • Skär/riv mozzarellan i mindre bitar. Fördela mozzarella, tomater, och basilika över halva brödet. Strö över lite oregano/pizzakrydda samt salta och peppra efter eget tycke.

  • Vik brödet på mitten och stek på båda sidorna. Piadinan är klar när brödet fått färg och fyllningen blivit varmt och osten börjat smälta.

  • Skär piadinan i trekanter och servera som tilltugg eller som en hel måltid med en krispig sallad vid sidan om.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

piadina

480 g