recept | Öppen piadina med chèvre, päron & pinjenötter
 
 

öppen piadina med chèvre, päron & pinjenötter

4 personer | 15 minuter

Piadina är ett tunnbröd bakat på olivolja från norra Italien som passar perfekt som ett värmande mellanmål, en snabb lunch eller som tilltugg till festen eller soffmyset.

Skär piadinan i trekanter och servera som tilltugg eller ät som en hel måltid med en krispig sallad vid sidan av.

Buon appetito!

ingredienser

  • 1 förpackning Nonna Elide Piadina

  • 2 tunt skurna päron

  • 300 g Chevré

  • 40 g pinjenötter

  • 2 kvistar rosmarin

  • Flytande honung

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

gör så här

  • Sätt ugnen på 230°C.

  • Lägg piadinan på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper. I ugnen kan du laga en eller flera piadina åt gången beroende på ugnens storlek.

  • Toppa piadinan med chèvre, päronskivor, rostade pinjenötter och rosmarin. Ringla över lite honung och olivolja. Salta och peppra efter eget tycke.

  • Grädda piadinan i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Piadinan är färdiggräddad när osten börjat smälta lite och fått en fin gyllene färg.

  • Skär piadinan i trekanter och servera som tilltugg till fredagsmyset eller njut av den som en egen måltid.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

Piadina

480 g