recept | pasta con salsiccia
 

PASTA CON SALSICCIA

3 personer | 20 minuter

En smakrik och lättlagad pasta med tomater, vitt vin och färsk salsiccia. Denna goda pastarätt kan varieras på många sätt genom att exempelvis använda någon av våra andra salsicciaprodukter eller byta vinet mot grädde för en mildare pastasås.

Buon appetito!

ingredienser

  • 300 g Nonna Elide pasta

  • 1 paket Nonna Elide Salsicciafärs Naturell
    eller 1 paket Nonna Elide Salsiccia Original

  • 2 finhackade vitlöksklyftor

  • 2 finhackade schalottenlökar

  • 400 g halverade körsbärstomater

  • 1,5 dl vitt vin

  • 1 dl riven parmesan

  • 1 knippe färsk basilika

  • Olivolja

  • Salt och svartpeppar

gör så här

  • Ifall du använder våra salsicciakorvar: börja med att snitta korvarna och skrapa loss innehållet med kniv. Hacka till en grov färs.

  • Hätta upp olivolja i en traktörpanna eller djup stekpanna. Stek schalottenlök och vitlök på medelhög värme tills löken blir mjuk.

  • Fräs salsicciafärsen tillsammans med löken under omrörning i ett par minuter.

  • Addera tomaterna samt basilika och stek ytterligare någon minut.

  • Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ifall tomaterna saknar sötma kan såsen balanseras upp med lite honung.  

  • Koka under tiden pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Häll av pastan och blanda med såsen i stekpannan. Vänta ca 2 minuter innan servering så pastan verkligen hinner dra till sig såsen.

  • Servera pastan toppat med riven parmesan och färska basilikablad.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

salsiccia original

300 g

salsicciafärs naturell

400 g

lumaconi

500 g