recept | chorizopanna i ugn
 

Chorizopanna i ugn

4 portioner | 35–40 minuter

Busenkel och supergod allt-i-ett rätt med chorizo, potatis och grönsaker toppat med smulad fetaost och persilja. Perfekt vardagsmat som kan anpassas efter vad som finns hemma. Prova exempelvis att byta ut potatisen mot betor eller addera ett par vitkålsblad.

¡Buen provecho!

ingredienser

  • 2 paket Nonna Elide España Chorizo Original eller 2 paket Nonna Elide España Chorizo Picante

  • 500 g fast potatis

  • 1 zucchini

  • 2 spetspaprikor

  • 1 knippe persilja

  • 150 g fetaost

  • olivolja

  • Salt och svartpeppar

gör så här

  • Sätt ugnen på 220 C.

  • Skär zucchini och paprika i större bitar och potatisen i klyftor.

  • Blanda grönsaker och potatis med olivolja och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i ca 20–30 minuter. Anpassa tillagningstiden efter potatisen.

  • Snitta chorizon, dra av skinnet och skär eller dra isär färsen till mindre bitar.

  • Ta ut plåten och vänd runt bland potatisen och grönsakerna. Strö över chorizofärsen och rosta ytterligare 10 minuter.

  • Ta ut plåten och salta och peppra efter eget tycke. Rör om och strö över hackad persilja och smulad fetaost.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

chorizo original

200 g

chorizo picante

200 g