recept | cannelloni i tomatsås
 

Cannelloni i tomatsås

2–3 personer | 30 minuter

Cannelloni är en klassisk pastarätt med ursprung från Neapel och är en utmärkt vardagsrätt – speciellt om du skippar pillet med att fylla rören själv och i stället väljer Nonna Elide’s cannelloni som redan är fyllda med krämig ricotta och spenat. Snabb och god middag utan krångel!

Buon appetito!

ingredienser

  • 1 paket Nonna Elide Cannelloni Ricotta & Spenat

  • 390 g passerade tomater

  • 1 vitlöksklyfta

  • 0,5 finhackad gul lök

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk honung

  • 1 tsk balsamvinäger

  • 0,5 kruka basilika

  • 1 mozzarella

  • Salt och svartpeppar

gör så här

  • Sätt ugnen på 200 C.

  • Hetta upp olivolja i en djup stekpanna och fräs lök och vitlök på låg medelvärme tills löken blir mjuk.

  • Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, honung och balsamvinäger. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.

  • Häll upp tomatsåsen så den täcker botten i en ugnssäker form. Lägg i cannellonin och häll över resten av tomatsåsen. Toppa med bitar av mozzarella.

  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

  • Toppa den färdiggräddade cannellonin med färsk basilika och servera den tillsammans med en krispig grönsallad.

 
Bakgrund.png

Relaterade produkter

 

cannelloni

500 g